Mijnmuseum

Mijnmuseum Brunssum.

In de voormalige Mariaschool aan de Prins Hendriklaan nr. 382 (tussen Concordia en de St. Vincentiuskerk) is een lokaal ingericht met attributen (voorwerpen, boeken, teksten, foto’s enz.) waarmee de winning van steenkool in onze regio, in beeld wordt gebracht.

Ons mijnmuseum is elke maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Locatie:

De vereniging beschikt tevens over een clublokaal, gevestigd in de voormalige Maria-basisschool aan de Prins Hendriklaan 382 in Brunssum. (Klik HIER voor een routebeschrijving)

Het clublokaal is iedere maandag en woensdag (uitgezonderd feestdagen) van 13:00 - 17:00 geopend.

Klik voor een overzicht van de activiteiten van het Mijnmuseum Brunssum door de jaren heen op de onderstaande link.

Verslag van de activiteiten Mijnmuseum Brunssum

Rondleidingen en lezingen

-   Voor groepen, verenigingen en bedrijven kunnen speciale rondleidingen door het mijnmuseum Brunssum georganiseerd worden.
-   Op locatie kunnen lezingen gegeven worden aan groepen personen in hotels, scholen, verzorgingstehuizen, bij verenigingen en bij
    familiebijeenkomsten. Aan lezingen die ongeveer een uur duren zijn kosten verbonden.
-   Er is een lezing over de mijnbouw. Deze lezing wordt ondersteund met dia’s en films. Lezingen gaan o.a. over het ondergronds bedrijf.
-   Er is een lezing over hoog- en laagveen. Deze lezing wordt ondersteund met een film over turfstekers.
    De film laat zien hoe turf gestoken en verder verwerkt wordt.
Neem voor informatie en afspraken met betrekking tot rondleidingen en/of lezingen contact op met met dhr. Cor van den Brand Tel.: 045 - 5224391. E-mail: mijnmuseum@heemkundebrunssum.nl.